WBW new creating library Folkwang. Competition.

Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Procedure: Competition.

Urban improvement: The new developing complements the historical monastery ensemble and therefore clearly relates to the listed context. The style has the cour d? Honneur in its geometry by completing the edge of the square offered by the administration wing and continuing it as a space delimitation inside. The courtyard is as a result the guiding principle for the building design and style with out restricting the independent architectural and design language. In the very same time, the alignment on the building edges around the courtyard level enables the view for the adjoining open space in between the auditorium and also the cafeteria. By layering the structure, the style reacts to the urban limits of your monastery complex, orientates the library towards the residence and thus clearly assigns the new developing for the historical ensemble. The value in the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing from the reading area, the “window to the courtyard”, corresponds with the other buildings. A gate situation is produced between the library along with the administration wing, which leads paraphrasing tool for students in the square in front on the cafeteria to the cour d? Honneur. The new creating closes the edge on the courtyard to Klemensborn along with the space in front on the cafeteria is specified.

Constructing notion: The building is entered from the cour d? Honneur and is divided into 3 floors. The courtyard plus the upper floor kind the developing that is definitely perceptible from the cour d? Honneur. Right here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume of the key floors into zones of distinctive spatial effects and high-quality of experience. The overlapping geometries with the ceilings create fascinating visual relationships. University and library use are accessed separately and may thus be operated independently of one particular an additional: The seminar rooms on the basement floor along with the professors’ offices on the gallery degree of the courtyard floor are connected by means of a separate staircase. Access for the library with reception, distribution counter and media area is around the courtyard level. Further central functions are arranged there on a gallery and are connected by means of the spacious staircase.

Material: The facade with the library is intended as a directional cladding created of metal. Extra elements for example the http://education.temple.edu/faculty/tamara-sniad-phd street-side /reword-a-paragraph/ wall from the basement and also the frame from the creating access are planned in organic stone. Subordinate room closures are created of glass of distinct transparency. Set bodies which include the elevator as well as the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outdoor facilities: The cour d? Honneur square might be restored to its original size. The historical paving will be supplemented and also the topography of your constructing access are going to be adapted to the needs. In contrast, the adjacent open space among the auditorium plus the cafeteria is greened. In this way, the differentiated identities in the distinctive courtyard places of your monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent towards the gate building is going to be closed, thereby strengthening the importance from the gate developing. WBW new developing library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.