WBW new developing library Folkwang. Competitors.

Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Procedure: Competitors.

Urban improvement: The new developing complements the historical monastery ensemble and therefore clearly relates to the listed context. The style has the cour d? Honneur in its geometry by completing the edge from the square given by the administration wing and continuing it as a area delimitation inside. The courtyard is hence the guiding principle for the creating design and style without restricting the independent architectural and design and style language. At the very same apa cite paraphrase time, the alignment from the developing edges on the courtyard level enables the view to the adjoining open space amongst the auditorium and the cafeteria. By layering the structure, the design reacts towards the urban limits in the monastery complex, orientates the library towards the residence and hence clearly assigns the new constructing towards the historical ensemble. The value of the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing from the reading space, the “window towards the courtyard”, corresponds with all the other buildings. A gate predicament is created in between the http://polisci.duke.edu/ library along with the administration wing, which leads in the square in front of the cafeteria for the cour d? Honneur. The new creating closes the edge of your courtyard to Klemensborn and the space in front with the cafeteria is specified.

Building concept: The building is entered in the cour d? Honneur and is divided into 3 floors. The courtyard along with the upper floor type the building that’s perceptible from the cour d? Honneur. Here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume of the most important floors into zones of diverse spatial effects and excellent of expertise. The overlapping geometries from the ceilings generate thrilling visual relationships. University and library use are accessed separately and may as a result be operated independently of one an additional: The seminar rooms www.paraphraseservices.com/article-paraphrase/ around the basement floor along with the professors’ offices around the gallery amount of the courtyard floor are connected by means of a separate staircase. Access to the library with reception, distribution counter and media region is around the courtyard level. Additional central functions are arranged there on a gallery and are connected by way of the spacious staircase.

Material: The facade on the library is intended as a directional cladding produced of metal. Added components like the street-side wall from the basement as well as the frame of the creating access are planned in all-natural stone. Subordinate area closures are produced of glass of unique transparency. Set bodies such as the elevator plus the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outside facilities: The cour d? Honneur square will likely be restored to its original size. The historical paving might be supplemented and also the topography on the creating access will be adapted to the needs. In contrast, the adjacent open space among the auditorium along with the cafeteria is greened. Within this way, the differentiated identities of your unique courtyard places with the monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent to the gate constructing are going to be closed, thereby strengthening the importance from the gate constructing. WBW new creating library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.