WBW new building library Folkwang. Competition.

Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Procedure: Competitors.

Urban improvement: The new creating complements the historical monastery ensemble and therefore clearly relates for the listed context. The design has the cour d? Honneur in its geometry by completing the edge with the square provided by the administration wing and continuing it as a room delimitation inside. The courtyard is thus the guiding principle for the building style without the need of restricting the independent architectural and design language. At the exact same time, the alignment in the constructing edges around the courtyard level enables the view towards the adjoining open space amongst the auditorium along with the cafeteria. By layering the structure, the style reacts towards the urban limits with the monastery complicated, orientates the library towards the residence and therefore clearly assigns the new constructing to the historical ensemble. The significance of capstone proposal the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing in the reading area, the “window to the courtyard”, corresponds with all the other buildings. A gate situation is designed in between the library plus the administration wing, which leads in the square in front of the cafeteria to the cour d? Honneur. The new building closes the edge of your courtyard to Klemensborn along with the space in front on the cafeteria is specified.

Constructing notion: The constructing is entered from the cour d? Honneur and is divided into 3 floors. The courtyard plus the upper floor form the constructing that’s perceptible in the cour d? Honneur. Here, intermediate levels and galleries are inserted https://gradschool.cornell.edu/academics/graduate-degrees in sub-areas, which divide the volume of the principal floors into zones of various spatial effects and top quality of practical experience. The overlapping geometries with the ceilings make exciting visual relationships. University and library use are accessed separately and may as a result be operated independently of 1 another: The seminar rooms around the basement floor and the professors’ offices around the gallery degree of the courtyard floor are connected by means of a separate staircase. Access for the library with reception, distribution counter and media area is on the courtyard level. Further central functions are arranged there on a gallery and are connected through the spacious staircase.

Material: The facade with the library is intended as a directional cladding made of metal. Extra elements like the street-side wall of the basement along with the frame in the constructing access are planned in natural stone. Subordinate space closures are made of glass of distinctive transparency. Set bodies such as the elevator and the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outdoor facilities: The cour d? Honneur square are going to be restored to its original size. The historical paving are going to be supplemented as well as the topography with the developing access will likely be adapted towards the needs. In contrast, the adjacent open space between the auditorium and the cafeteria is greened. In this way, the differentiated identities with the different courtyard regions of the monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent for the gate https://www.capstoneproject.net/ developing are going to be closed, thereby strengthening the significance with the gate creating. WBW new developing library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.